Thursday, March 26, 2009

i love PENYU


Haaaa… Mesti bisi org ngumbai aku meluangkan masa enggau penyu nti meda tajuk post aku tu. Kebendar ya aku fieldtrip agai Kuala Penyu 21 Mac arinya. Nadai meda penyu pun aku ditu. Penyu kena sumpah jadi batu bc meh. Hehehe.. Nti suba aku semina mansa simpang ya aja.. tang diatu bc kesempatan meda menua org ba Kuala Penyu. Fieldtrip sekali tu under subjek Geologi Sejarah & Stratigrafi. Prof. Baba ketua kami. Dahnya tutor 2 iku, pembantu makmal kami pun bc gak, pak cik driver bas 4 iku, enggau bala kawan2 sekalian..

Kira pukul 8.45 am kenya kami mupuk ari UMS. Tang bedau terus nya.. singgah dulu ngisi minyak bas ba Petronas Likas. Maya tu aku duduk sepiak Sheak Yen.. Hehehe.. Queen Geonite kami. Mula2 ya duduk kediri magang kami.. laban mayuh alai kosong. Tang bisi org lain tama ari bas 1 agk. Arrr... Baru jak ka mencapai tahap moksya conquer tempat duduk 2 iti. Tapi nda ngawa lah.. bc gak org ngau bejaku mimit. Cun2 maya tu aku duduk sepiak tempat ngisi minyak nya.. Aku meda lah bas nya diisi enggau 157 liter = RM267.

 


Jalai alun cda ya sepiak laut.. Chantek oo.. Aku jarang meda pemandangan ketu. Nti ba kitai din.. meda banjaran bc meh.. ehehe... Maya pulai lemai aku meda mayuh org nginti ditu.



Mayuh gerai2 baka tu nyual buah semangka. Nti nyema kami bc singgah ka aku meli 1. Bc nanam semangka cda ditu.


          Kira2 9.20 am kami mupuk ari stesen minyak nuju Beaufort. Singgah Beaufort dulu baru agai Kuala Penyu. Mayuh menua pansa kami, baka Papar, Kimanis, Bongawan enggau mayuh agk kampung2 mit. Pemandangan ya chukup manah. Sepanjang perjalanan nya mayuh aku meda gerai-gerai nyual buah semangka (watermelon). Ba area Kimanis nya mayuh peda aku. Bc ladang buah semangka cda ya diak asai ku. Bc gak aku meda papan tanda madahka Kampung Brunei nyuruhku teringatka kawan aku siku diau diak.




Maya datai ba Beaufort.. sempat ambk gmbr signboard ari bas. Huhu...


           Pukul 11 am kami datai ba Beaufort. Kami bas dudi ke datai. Bas pertama lama dah datai. Nyau udah duduk ba kedai makai bala sekeda. Tu kali ke-2 aku datai ba Beaufort. Suba tahun 2007 aku kala singgah ba Beaufort. On day way ka agai Tenom ari Labuan. Ngambi peluang makai tengahari ba ditu. Turun ari bas alu beguai ngiga jamban.. naka pemayuh org. Bebaris dulu sebedau tama. Maya tu aku nda berasai lapar.. agk kenyang perut. Udah breakfast enggau kunyap2 makai keropok dalam bas. Tapau jak meh.. ni nemu lapar lagi.



Singgah makai nda lama ba Beaufort. Papan tanda madah simpang ke Kuala Penyu sepiak kiba.


            Pukul 12 pm kami mupuk agai Kuala Penyu. Lebih kurang 37km kenya. Pama gak penyauh nya. Sepiak kiba aku ulih meda siti sungai. Nda nemu apa nama ya.. Sungai Garamas kot. Mayuh bekau-bekau banjir rumah cda ba tebing sungai tu. Laban arinya aku ninga Beaufort dilanda banjir yang teruk. Agi tubah pasir-pasir rumah cda jara. 



Welcome to Kuala Penyu....!!!

Tempat kajian kami nya ba Kpg Gorowot. Tama kedalam mimit sampai ba pantai. Bacaan GPS N 5º 31.488’ E 115º 31.496’. Ditu kami ka meda Formasi Liang, Formasi Belait, meda konglomerat (batu pasir kasar2), meda graded beding, bc gak meda fosil baka fosil batu karang. Memang manah tempat tu.. ngelaung ai kami ka meda semua utai tu. Nyau basah separuh badan. Gambar depan cover buku gaga Prof aku pan gambar ditu. Gaga amai ulih kia amai2.. ngelama tu meda buku aja. Sambil2 meda utai diak, belajar2, ngambi gambar struktur ke bc kena ngadu report ila. Hurrmm.. gmbr kenangan2 pan nda tauk tinggal gak. Nda sah arr.. mali keno ko jaku. Ehehe..


Bedarat nuju tempat kajian.. ba ujung nyin....





Sempat gak ngambi gambar2 kenangan.. Ukai selalu ulih kitu. Ntah kemaya ulih kitu baru..

         Umbas ya pengelama kami ba ditu. Ai laut nyau majak niki.. keni meh ka pulai tuk lagi keno ko aku. Kasut kami tinggal ba pantai sepiak nyin. Kada nda udah rarat ba ombak. Huhu... Nemu nya pulai nengah jalai lain kami. Apuuuu.. udahnya bedarat nadai bekasut. Iya gak mayuh amai batu. Nyau engkakai bala terindik ke batu ba remit. Nka bc 2km kami bejalai. Baka nama nda meh pendiau kami. Iya gak kamah.. pera2. ehehe..

Kira 4.30 pm kami pun pulai. Nuju KK.. amai pedis sepi ku. Udah ga basah.. dalam aircond lama gk nya.. gegetar dalam bas. Nasib aku bc mai baju celap.. nya kena ku. Pemandangan pulai pun manah.. matahari nyau ka padam. Lelak sigi lelak.. tang rindu gak. Uke lah.. Nya aja meh cerita aku. More 2 come..

Daaaa...

 

No comments:

Post a Comment